The face behind Luxury Vintage

image

Latifa Gulmamedov
Owner of Luxury Vintage

 

Na het succesvol behalen van mijn Rechten diploma en jaren te hebben gewerkt in de advocatuur, was ik uitgekeken op een kantoorbaan en besloot ik dat het tijd was om voor mijzelf te gaan werken. Ik was altijd zeer gefascineerd door de vakmanschap van bepaalde fashion designers, maar wist niet precies wat ik ermee wilde doen. Na een bezoek aan een klein vintage zaakje in Nice, viel echter alles op zijn plaats. Het moment dat ik daar binnenstapte voelde ik mij thuis. Een paar maanden later opende ik de virtuele deuren van Luxury Vintage.

Mede door mijn passie, doorzettingsvermogen en licht neurotische perfectionisme heb ik binnen een korte tijd een gerespecteerde naam binnen de consigment industrie opgebouwd. Alles draait in mijn ogen om vertrouwen, klantgerichtheid en authenticiteit!

 

Wat maakt Luxury Vintage anders?

1) Aanbod

Wat ons onderscheidt van anderen is dat u bij ons niet alleen 100% authentieke tweedehands en vintage designer merken kan kopen en verkopen, maar ook designer fashion kan laten authenticeren. Daarnaast bieden wij ook Personal Shopping aan. Kortom.. Alles wat met uw liefde voor designer fashion te maken heeft vindt u hier!

2) Betrokkenheid bij het gehele verkoopproces

Naast ons complete aanbod blinken wij uit in onze betrokkenheid bij het gehele verkoopproces. De meeste online consigment shops authenticeren het artikel aan de hand van de toezonden foto en laten de rest van het verkoopproces afhandelen door de koper en verkoper. Echter, zowel de koper als de verkoper lopen het meeste risico tijdens de overdrachtsfase en juist in deze belangrijke fase worden zij door de meeste online consigment shops niet ondersteund!

De meest voorkomende scenario’s zijn dat de verkoper foto’s plaatst van een authentiek artikel en vervolgens een replica toestuurt aan de koper. Of de koper, wanneer hij het artikel via PayPal heeft gekocht en het artikel van de verkoper heeft ontvangen, het door hem betaalde aankoopbedrag terugboekt naar zijn rekening.

Wij zijn van mening dat zowel de koper als de verkoper beschermd dienen te worden en daarom hebben wij er bewust voor gekozen om betrokken te blijven bij het gehele verkoopproces.

3) Authenticiteit Beleid

Naast onze betrokkenheid bij het gehele verkoopproces, nemen wij ons Authenticiteit Beleid zeer serieus en hanteren daarom een zero-tolerance ten aanzien van namaak artikelen!

Wij verkopen uitsluitend 100% authentieke designer fashion en voeren zowel voorafgaand aan de plaatsing van het artikel als na de verkoop een authenticiteit check uit. Bij twijfel wordt het artikel niet in ons assortiment opgenomen!

Wilt u meer weten over ons Authenticiteit Beleid? Klik dan hier.

4) Certificate of Authentication

Naast de dubbele authenticiteit check, welke wordt uitgevoerd door onze eigen designer experts, worden de door ons verkochte designer schoenen, tassen, accessoires en kleding (met een verkoopprijs boven de €250,=) op verzoek van de koper geleverd met Certificate of Authentication.

De Certificate of Authentication zal worden verstrekt door Authenticate First, een gerespecteerde en onafhankelijke derde die wereldwijd zeer bekwame authenticatoren onder zich heeft. Het bedrijf is voorts bevoegd om statements te verstreken die worden geaccepteerd als bewijsmiddel in Creditcard, PayPal en eBay claims.

Als enige in de consigment industrie hebben wij er bewust voor gekozen om de Certificate of Authentication op te nemen in ons Authenticiteit Beleid, omdat wij, omwille van de bescherming van onze kopers, meer dan bereid zijn om een extra controle uit te laten voeren door een onafhankelijke derde. De Certificate of Authentication zal uitsluitend worden verstrekt op verzoek van de koper en is, om duplicatie redenen, niet vrij opvraagbaar!