Christian Louboutin Spikes Sneakers… Echt of Nep?

image3.jpg

In deze “Hoe herken ik een namaak..” review zal ik uitleggen hoe je het verschil kan zien tussen neppe en een echte Christian Louboutin spiked sneakers. Door op de onderstaande real vs fake foto’s te klikken, kun je de foto’s beter bekijken.

Wil je zeker zijn dat het designer fashion item dat je bezit of wilt kopen via bijvoorbeeld Marktplaats of eBay origineel is? Klik dan hier.

 

Spikes

De meest zichtbare kenmerkt van de Louboutin Louis spiked sneakers zijn natuurlijk de spikes. De spikes van originele Christian Louboutin sneakers zijn een beetje bot en horen niet pijn te doen als je er met je vinger op drukt. Zoals je kunt zien op de foto van de namaak Louboutin spiked sneakers hieronder zijn de spikes te puntig.

louboutin-real-vs-fake

De spikes zijn met zorg geplaatst en dienen een structuur te hebben. Bij de meeste namaak spiked sneakers hebben de spikes geen structuur en zijn vaak willekeurig op de sneaker geplaatst.

louboutin-real-vs-fake

De bovenste rij spikes aan de linker en rechter binnenzijde bestaan ui 3 spikes (en niet 4 zoals je kunt zien op de foto van de namaak sneakers hieronder), gevolgd door een open ruimte. Vrouwen Louboutin spiked sneakers beginnen met 2 spikes! De tweede rij moet een volledige rij spikes hebben, en de derde rij moet opnieuw beginnen met 3 spikes, gevolgd door een 3D-cirkel met een goud- of zilverkleurige Christian Louboutin logo.

louboutin-real-vs-fake

3D cirkel

Bijna 95% van de namaak Louboutin sneakers hebben geen goede cirkel. Zoals je kunt zien op de foto’s van de namaak sneakers hieronder is de cirkel plat en niet 3D. Geen van de originele Louboutin sneakers hebben een platte cirkel! Echter, er zijn originele Louboutin sneakers die een iets plattere 3D cirkel hebben dan hieronder. Hoewel de cirkel op de linker foto van de namaak sneaker hieronder een soort van een 3D-effect, zijn de stiksels heel slordig, de cirkel is niet echt rond en de eerste rij begint met 4 spikes in plaats van 3.

louboutin-real-vs-fake

rode zool 

Originele Christian Louboutin sneakers (mannen en vrouwen) hebben een rubberen zool (vaak wit of exact dezelfde kleur als de sneaker zelf!) met daarin een kleinere rode zool met een glossy (!) Louboutin logo . Namaak Louboutin sneakers hebben vaak een diep rode kleur met zonder de kenmerkende hoogglans of zelfs mat.

louboutin-real-vs-fake

De rubberen zool van originele Louboutin sneakers is rood en niet rood geverfd! Dus als je ooit rode vlekjes op de niet rode zool of een andere kleur op de rode zool ziet zoals hieronder, dan zijn de sneakers nep!

louboutin-real-vs-fake

Originele Louboutin sneakers hebben een kleine scherp gegraveerde Louboutin logo op de zool.

louboutin-real-vs-fake

De meest zichtbare fout die namaak Louboutin sneakers maken is de “Made in” gravering op de zool. HEREN Louboutin sneakers die zijn geproduceerd na 2012 hebben een “Made in EU” gravering, en niet (zoals ik op veel namaak Louboutin sneakers heb gezien) een “Made in Italy” gravering. Louboutin sneakers die zijn geproduceerd vóór 2012 hebben echter wel een “Made in Italy” gravering. Dit geldt ook voor de Louboutin sneakers voor vrouwen!

louboutin-real-vs-fake

heat stamp binnenkant zool 

Christian Louboutin sneakers hebben een beige kalfslederen binnenkant met een goudkleurige “Christian Louboutin Paris” heat stamp. Originele Louboutin sneakers hebben een scherpe en dunne heat stamp. De heat stamp van originele Louboutin sneakers is glanzend, strak en netjes.

louboutin-real-vs-fake

Zoals je kunt zien op de bovenste twee foto’s van de namaak Louboutin sneakers is de heat stamp veel te groot en het lijkt er bijna op alsof deze niet erin is gegraveerd maar erop is geschilderd. Doordat de heat stamp erin is gegraveerd zou deze niet makkelijk moeten loslaten. Christian Louboutin schoenen zijn handgemaakt en worden geproduceerd in verschillende fabrieken. Hierdoor kan het zo zijn dat de heat stamp van twee originele Louboutin sneakers een andere lettertype en/of grootte heeft.

Maat

Aan de binnenzijde van de flap van originele Louboutin sneakers staat de maat. De maten zijn altijd EU maten (39, 39,5, 40, etc.) Halve maten worden aangeduid met ½ en niet ,5. Namaak Louboutin sneakers hebben vaak nog iets van een code in de flap verwerkt. Originele Louboutin sneakers hebben dat niet!

louboutin-real-vs-fake

95% van de Louboutin spiked sneakers die je ziet zijn (helaas) alleen gemaakt voor mannen! De kleinste mannen maat is 39. Voor de vrouwen die van Louboutin sneakers houden wil ik meegeven om te controleren of de sneaker die je wilt kopen ook daadwerkelijk in jouw  maat is geproduceerd. Anders is het zeker een namaak!

doos

De doos lijkt een raar ding om naar te kijken bij het authenticeren van Louboutin sneakers, maar het is een goede giveaway. De kleur van de doos van originele heren Louboutin sneakers is donker beige en je zou de doos moeilijk kunnen vouwen. Het is niet zoals een kartonnen doos die je in de supermarkt ziet.

De “Christian Louboutin Paris” logo, welke op de deksel van de doos staat afgebeeld, is altijd wit. Als tip wil ik meegeven om goed te kijken naar het woord “Paris”. Dozen van namaak Louboutins hebben vaak het woord “Paris” te groot geschreven en te veel naar beneden geplaatst.

louboutin-real-vs-fake

Aan de korte zijde van de sneaker(!) doos moet een witte sticker zitten met daarop de naam van de schoen, de kleur, een streepjescode, de schoen code, het serienummer, de EU maat (39, 39,5, etc.) en een witte Louboutin logo in een zwart vierkant.

louboutin-real-vs-fake

stofzak

Aan de binnenkant van de doos van een originele paar Louboutin sneakers dienen één of twee stofzakken en één of twee kleine stofzakje met extra studs zitten. De stofzakken van Louboutin sneakers (man en vrouw) zijn wit en hebben een rode logo en niet rood! Echter, de stofzakken en de schoenen worden van de fabriek apart geleverd aan de winkels. De winkelmedewerker moet de stofzakken zelf in de dozen plaatsen. Om die reden kan het wel eens gebeuren dat je een stofzak in de verkeerde kleur meekrijgt. De hoeveelheid stofzakken hangt af van waar je de sneakers hebt gekocht. Sommige winkels/ online shops die originele Louboutins verkopen voegen één stofzak en anderen twee stofzakken toe.

Originele Louboutin stofzakken voelen dik en bijna fluweelachtig aan en hebben een grote rode Louboutin logo aan de bovenkant. De logo staat ook op het kleine stofzakje, waar de extra studs in worden geleverd.  Op de platte kant van de studs moeten de letters “CL” zijn gegraveerd. Bij namaak Louboutin sneakers worden er vaak geen extra studs geleverd en als dat wel het geval is, dan staan daar in 9 van de 10 gevallen geen initialen op.

 

Op de foto hierboven van de namaak Louboutin stofzak kan je zien dat deze meer op zijde lijkt dan op de originele dikke fluweelachtige Louboutin stofzak.

image

Authenticiteit kaart 

Originele Louboutin schoenen komen niet met (rode) authenticiteit kaarten of kaarten met de garantie dat de materialen die zijn gebruikt van “hoge kwaliteit” zijn. Als je een advertentie tegenkomt waar een van voornoemde kaarten te zien zijn, dan adviseer ik je niet eens de moeite te nemen om de schoenen te authenticeren, want ze zijn nep!

louboutin-real-vs-fake

 

Bedankt voor het lezen van mijn “Hoe herken ik namaak Louis Vuitton Christian Louboutin Spikes Sneakers” blog! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Als laatste tip wil ik je meegeven: Als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, dan zal het waarschijnlijk ook zo zijn. Dus gebruik je gezonde verstand. Wil je meer mensen behoeden dat zij ongewild een namaak kopen? Deel de informatie hieronder dan met je vrienden!

image

 

Laat een reactie achter

je zou log in een reactie plaatsen.