Christian Louboutin Hakken… Echt of Nep?

image4.jpg

In deze “Hoe herken ik een namaak..” review zal ik uitleggen hoe je het verschil kan zien tussen neppe en echte Christian Louboutin schoenen. Door op de onderstaande real vs fake foto’s te klikken, kan je de foto’s beter bekijken.

Wil je zeker zijn dat het designer fashion item dat je bezit of wilt kopen via bijvoorbeeld Marktplaats of eBay origineel is? Klik dan hier.

 

Algemeen

Christian Louboutin opende zijn eerste vrouwen boetiek in Parijs in 1991, maar voegde zijn legendarische rode zolen pas aan de schoenen toe in 1993. www.christianlouboutin.com is de enige domeinnaam met het woord “Louboutin” erin die originele Christian Louboutin schoenen verkoopt! Iedere andere domeinnaam met het woord “Louboutin” verkoopt zeer waarschijnlijk neppe Christian Louboutin schoenen. Als tip zou ik mee willen geven om website te vermijden die zich voordoen als Louboutin outlets. Dit zijn in 99,8% van de gevallen webshops die namaak artikelen verkopen.

Rode zolen 

Geloof het of niet, het is onmogelijk om alleen aan de hand van de kleur van de rode zool te bepalen of een Christian Louboutin schoen echt of nep is. Ten eerste omdat het uiterlijk van de rode zolen in de loop der jaren is veranderd en ten tweede omdat Louboutin schoenen handgemaakt zijn en geproduceerd zijn in verschillende fabrieken. Om deze reden kunnen de zolen van originele Louboutin schoenen oranjerode, lipstick rood, dieprood en alles daar tussenin zijn! Echter, alle rode zolen van originele Louboutin hakken zijn gemaakt van leer en niet van plastic en hebben een glanzende gloed die maar weinig producenten van namaak Louboutins kunnen evenaren. Let wel dat het hebben van een Vero Cuoio teken (leermarkering) (En ja sommige originele vintage Louboutins hebben een Vero Cuoio markering) op de rode zool niet betekent dat de zolen ook daadwerkelijk van leer zijn gemaakt!

louboutin-real-vs-fake

Gravering rode zool 

1) Christian Louboutin: De lus van de “L” moet bijna de rest van de “L” aanraken. Echter, de meeste namaak Louboutins hebben een zichtbare ruimte tussen de lus en de rest van de letter “L”. Zoals ik al aangaf zijn Louboutin schoenen handgemaakt in verschillende fabrieken, waardoor ze ook net een andere lettertype kunnen hebben.
louboutin-real-vs-fake

2) Vero Cuoio: een Louboutin schoen met een Vero Cuoio markering is niet automatisch een nep, omdat sommige originele vintage Louboutins weldegelijk deze markering horen te hebben! Echter, als je een nieuw model (zoals bijvoorbeeld Guerilla) met deze markering tegenkomt, dan zijn de Louboutins zeker nep! Net als de rest kan ook de Vero Cuoio markering variëren in lettertype en diepte!

louboutin-real-vs-fake

3) Made in Italy: De “Made in Italy” markering dient gedrukt te zijn in hoofdletters en er moet een duidelijk zichtbare ruimte tussen de woorden zitten. Meeste namaak Louboutins hebben “MadeinItaly” als één woord in de rode zool gedrukt.

4) Maat: originele Louboutin schoenen (behalve de espadrilles!) komen in halve maten (1/2 en NIET, 5) en altijd in EU-maten (38 en NIET 5). Namaak Louboutins komen vaak in hele maten (38 en niet 381/2) en in hele hak hoogten (100mm en niet 85mm), omdat het goedkoper is om ze zo te produceren. Als je kijkt naar de websites die namaak Louboutins verkopen, zal je in 9 van de 10 gevallen geen Louboutins in een halve maat of hakhoogte kunnen vinden.

heat stamp binnenkant zool 

Aan de binnenkant van originele Louboutin schoenen zit een “Christian Louboutin Paris” stempel. Sommige vintage Louboutin modellen die zijn geproduceerd in het begin van de jaren ’90 hebben echter niet het woord “Paris” aan de binnenkant. Zowel het lettertype als de grootte van de heat stamp is in de loop der jaren veranderd. Hierdoor is het voor leken vaak lastig om vintage Louboutin modellen te authenticeren.

louboutin-real-vs-fake

De kleur aan de binnenkant van originele Louboutin hakken is niet altijd beige. Zo hebben Louboutin schoenen uit de bruidscollectie een baby blauwe binnenkant om het ‘iets blauw’ voor bruiden te representeren en sommige modellen hebben een (volledig) gekleurde zool.

louboutin-real-vs-fake

Stiksels

Originele Louboutin schoenen hebben perfect gezette en nette stiksels. Zoals je kunt zien op de foto’s van de namaak Louboutin schoenen hieronder zijn de stiksel te groot en slordig.

louboutin-real-vs-fake

Sommige namaak Louboutin hakken hebben aan de achterkant een overlapping aan de bovenkant van de naad. Originele BASIS modellen, zoals Pigalle, hebben dat niet.

louboutin-real-vs-fake

The Look

Louboutin schoenen moet worden beschouwd als ‘kunst”. De lijnen zijn sexy en vrouwelijk. Als je kijkt naar de namaak Daffodile en Pigalle hieronder kun je zien dat de lijnen heel grof en helemaal NIET sexy zijn.

louboutin-real-vs-fake

Sommige namaak Louboutin hakken hebben een dunne zwarte rand rondom de zool. De meeste originele Louboutin modellen, op een paar na, hebben dat niet. Als tip zou ik willen meegeven om het specifieke model op te zoeken op de website van Louboutin om te zien of dat model wel of geen zwarte band rondom de zool hoort te hebben.

louboutin-real-vs-fake

Doos en stofzak

Originele Louboutins komen in een STEVIGE beige doos met op de deksel in witte letters “Christian Louboutin Paris” geschreven.

louboutin-real-vs-fake

Aan de binnenkant van de doos horen één of twee rode stofzakken te zitten. De stofzakken en de schoenen worden apart verzonden naar de winkels, waarna de winkelmedewerkers zelf de stofzakken in de dozen moeten plaatsen. Om die reden kan het zo zijn dat men in plaats van rode witte stofzakken met Louboutin hakken krijg meegeleverd. De hoeveelheid stofzakken hangt af van waar je de Louboutin schoenen hebt gekocht. Sommige winkels die Louboutin schoenen verkopen voegen één stofzak en anderen twee toe.

Originele Louboutin stofzakken worden gemaakt van dik bijna fluweelachtig materiaal met aan de bovenkant de “Christian Louboutin Paris” logo. De rode stofzakken hebben een zwarte logo en de witte en rode. Het kleine stofzakje moet van hetzelfde materiaal zijn gemaakt met eveneens een “Christian Louboutin Paris” logo. Zoals je kunt zien op de foto van de neppe stofzak hieronder lijkt gemaakt te zijn van polyester.

Als de Louboutin schoenen spikes hebben, dan worden er altijd extra spikes meegeleverd, welke je kan vinden in het kleine stofzakje. Originele Louboutin spikes hebben aan de platte kant de letters “CL” gegraveerd. Bij de meeste namaak Louboutins met spikes worden er geen spikes meegeleverd en als ze wel worden meegeleverd staan er geen initialen in.

louboutin-real-vs-fake

Originele Louboutins worden NOOIT geleverd met (rode) authenticiteit kaarten of kaarten die garanderen dat de gebruikte materialen van “hoge kwaliteit” zijn. De extra hakjes die worden meegeleverd dienen in het kleine stofzakje te zitten en nooit in een plastiek zakje. Dus als je een advertentie tegenkomt waar men claimt originele Louboutins te verkopen en je ziet ergens een authenticiteit kaart of plastieken zakjes, doe dan geen moeite om de Louboutins te authenticeren, want die zijn nep!

louboutin-real-vs-fake

 

Bedankt voor het lezen van mijn “Hoe herken ik namaak Christian Louboutin Hakken” blog! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Als laatste tip wil ik je meegeven: Als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, dan zal het waarschijnlijk ook zo zijn. Dus gebruik je gezonde verstand. Wil je meer mensen behoeden dat zij ongewild een namaak kopen? Deel de informatie hieronder dan met je vrienden!

image

 

Laat een reactie achter

je zou log in een reactie plaatsen.