Chanel Espadrilles… Echt of Nep?

image7.jpg

In deze “Hoe herken ik een namaak..” review zal ik uitleggen hoe je het verschil kan zien tussen neppe en echte Chanel espadrilles. Door op de onderstaande real vs fake foto’s te klikken, kun je de foto’s beter bekijken.

Wil je zeker zijn dat het designer fashion item dat je bezit of wilt kopen via bijvoorbeeld Marktplaats of eBay origineel is? Klik dan hier.

 

algemeen

Chanel espadrilles zijn extreem gewild en daarom wordt er ontzettend veel namaak aangeboden. Gezien het feit dat ze zeer lastig te bemachtigen zijn, kan ik stellen dat het makkelijker is om namaak Chanel espadrilles te vinden dan echte.

Chanel espadrilles zijn er in verschillende kleurcombinaties, stijlen (zoals enkel of dubbel zool) en in verschillende materialen zoals leer, canvas en suède.

Leer

Het leer dat gebruikt wordt op originele Chanel espadrilles is lamsleer, welke heel zacht is en een boterachtige textuur heeft.

how-to-spot-fake-chanel-espadrilles-by-luxury-vintage

Zoals je kunt zien op de foto hierboven van de namaak Chanel espadrilles ziet het leer er meer uit als plastic en heeft geen natuurlijk (!) glanzende en zachte look. Lamsleer rekt in de meeste gevallen goed uit en neigt na een tijd naar de voet te gaan staan. Deze informatie kan handig zijn als je tweedehands leren Chanel espadrilles wilt kopen.

zool

Het meest kenmerkende aan de espadrilles zijn de jute zolen. Jutte is een lange, zachte en glanzende plantaardige vezels. De oudere Chanel espadrilles hebben een enkele jute zool, maar afgelopen jaar introduceerde Chanel de dubbele jute zool, die er steviger uitziet. Echter, niet alle huidige modellen hebben een dubbele jute zool!

how-to-spot-fake-chanel-espadrilles-by-luxury-vintage

De jute zolen worden beschermd door een plastieken laag. Alle letters, cijfers en het logo zijn in reliëf (Dus niet gegraveerd, maar ze komen uit van de zool).

how-to-spot-fake-chanel-espadrilles-by-luxury-vintage

De structuur van de zool van originele Chanel espadrilles ziet er (van neus naar hiel) als volgt uit:

1) EU maat; Originele Chanel espadrilles komen alleen in hele EU maten (37, 38, 39, etc) en nooit in halve maten. Sommige modellen hebben een streep onder de maat.

2) “Made in Spain” reliëf; Alle originele Chanel espadrilles worden gemaakt in Spanje, dus als je een ander land zit in de “made in” relief, dan zijn de Chanel espadrilles nep.

3) Een soort doorzichtige vak waar je de structuur van de jute zool eronder duidelijk kan zien.

how-to-spot-fake-chanel-espadrilles-by-luxury-vintage

4) “CHANEL” in hoofdletters;

5) Weer een soort doorzichtige vak waar je de structuur van de jute zool eronder duidelijk kan zien; en

6) op de hiel een grote CC logo.

how-to-spot-fake-chanel-espadrilles-by-luxury-vintage

Zoals je kunt zien op de foto van de namaak Chanel espadrille hierboven is het gedeelte dat doorzichtig hoort te zijn meer wit, het lettertype van het woord “Chanel” is anders en de CC logo komt niet zo uit de zool zoals bij de originele Chanel espadrilles.

CC Logo

Naast de jute zool is natuurlijk de grote CC logo heel kenmerkend. De CC logo dient op de espadrilles te zijn genaaid en niet geplakt. Let goed op de stiksels en op de opening tussen de CC logo.

how-to-spot-fake-chanel-espadrilles-by-luxury-vintage

Zoals je kunt zien op de foto van de neppe leren espadrilles hierboven zijn de stiksels van de CC logo niet netjes. Ook is de binnenste gedeelte van de rechter C  dikker dan de linker. Op de foto van de neppe canvas Chanel espadrilles kun je zien dat de CC niet echt een CC is, maar meer lijkt op een sterrenbeeld teken van de tweeling. Daarnaast is de opening tussen de neppe CC te klein en te rond.

heat stamp 

Aan de binnenkant van originele Chanel espadrilles dient een “Chanel” en een “Made in Spain” heat stamp te zitten. Namaak Chanel espadrilles hebben vaak een “Made in Italy” heat stamp.

how-to-spot-fake-chanel-espadrilles-by-luxury-vintage

Let vooral goed op de lettertype van de heat stamp. Deze dient dun, netjes en strak te zijn. Om de kleine CC logo dient een kleine dunne cirkel te zitten en deze cirkel dient iets schuin leunend naar rechts onder de letter A zijn gevestigd. Namaak Chanel espadrilles hebben vaak een te gesloten “C” in een te dikke cirkel.

De manier waarop originele Chanel espadrilles eruit zien aan de binnenkant, hangt af van het model en de kleur! Alle binnenkanten op de foto’s hieronder zijn van originele Chanel espadrilles en dit zijn niet de enige beschikbare modellen! De mesh leren Chanel espadrilles zijn daarentegen de enige die het Chanel patroon aan de binnenkant van de zool genaaid hebben.

how-to-spot-fake-chanel-espadrilles-by-luxury-vintage

Aan de binnenkant van de originele Chanel espadrilles zou je de jute rondom moeten zien.

how-to-spot-fake-chanel-espadrilles-by-luxury-vintage

Zoals je kunt zien op de foto van de namaak espadrilles hierboven lijkt de touw niet op jute (jute is dikker!) en stoppen de stiksel op een bepaald punt.

verpakking

Originele Chanel espadrilles komen in een zwarte stevige doos met een beetje leerachtig gloed en “CHANEL” geschreven op de top van deksel in witte hoofdletters. Als je Chanel espadrilles tegenkomt in een zachte doos met bijvoorbeeld deuken of een CC logo op de deksel, dan zijn de espadrilles hoogstwaarschijnlijk nep.

Aan de binnenkant van de doos dient een zwarte katoenen stofzak te zitten met in witte letters “CHANEL”. Als je nieuwe Chanel espadrilles koopt, dan zit de stofzak gewoon in de doos. De schoenen worden nieuw niet in de stofzak plaatst. Dit kan natuurlijk anders zijn als je de espadrilles van een particulier koopt! Als je Chanel espadrilles tegenkomt met een witte stofzak of een CC logo op de stofzak, dan zijn de espadrilles hoogstwaarschijnlijk nep.

how-to-spot-fake-chanel-espadrilles-by-luxury-vintage

Tot slot nog een kleine reminder: “De kans dat een verkoper originele Chanel espadrilles verkoopt voor een prikkie is veel kleiner dan dat hij ze verkoopt voor een hogere prijs dan de winkelprijs!”

 

Bedankt voor het lezen van mijn “Hoe herken ik namaak Chanel Espadrilles” blog! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Als laatste tip wil ik je meegeven: Als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, dan zal het waarschijnlijk ook zo zijn. Dus gebruik je gezonde verstand. Wil je meer mensen behoeden dat zij ongewild een namaak kopen? Deel de informatie hieronder dan met je vrienden!

image

 

Laat een reactie achter

je zou log in een reactie plaatsen.