Louis Vuitton Speedy Monogram Tas… Echt of Nep?

image1.jpg

In deze “Hoe herken ik een namaak..” review zal ik uitleggen hoe je het verschil kan zien tussen een neppe en een echte Louis Vuitton Speedy Monogram tas. Door op de onderstaande real vs fake foto’s te klikken, kan je de foto’s beter bekijken.

Wil je zeker zijn dat het designer fashion item dat je bezit of wilt kopen via bijvoorbeeld Marktplaats of eBay origineel is? Klik dan hier.

Algemeen

De Louis Vuitton Speedy tas is voor het eerst gelanceerd in 1930 en is een van de meest bekende en nagemaakte tas van de Louis Vuitton collectie. De Louis Vuitton Speedy tas wordt geleverd in vijf verschillende maten: 25, 30, 35, 40, 45. De maten komen overeen met de cm van de tas in de breedte.

 

louis-vuitton-authentic-speedy-sizes

Monogram toile canvas print

Het Monogram Toile canvas is voor het eerst gelanceerd in 1896 en was gebaseerd op de trend van de Japanse en Oosterse ontwerpen in de late Victoriaanse tijdperk. Hieronder vind je een aantal basis regels die van toepassing zijn op de meeste Louis Vuitton Monogram artikelen:

1) De V van de LV logo moet net iets boven de horizontale streep van de letter “L” hangen zonder deze aan te raken.  Ik moet eerlijk bekekenen dat de meeste goede replica Louis Vuitton artikelen een goed uitziende LV logo hebben. Echter, de meeste namaak Louis Vuitton Monogram artikelen hebben een verkeerde bruintint en een te gele hardware. Hierover later meer.

De patroon van een originele Louis Vuitton Monogram ziet er als volgt uit: een LV logo, een quatrefoil bloem, een bloem in een cirkel, weer een quatrefoil bloem en weer een LV logo.

 

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

Bij de Louis Vuitton Monogram print draait alles om symmetrie. Je moet het zien als een soort spiegelbeeld. Dus wat je aan de ene kant ziet, moet je ook aan de andere kant zien! Als je bijvoorbeeld kijkt naar het Monogram symbool dat bij de linker bovenhoek staat en je trekt een rechte lijn (horizontaal of verticaal) recht naar beneden, dan zou de lijn aan de andere kant moeten eindigen met hetzelfde symbool. Deze formule geldt vanaf iedere symbool van de Monogram print.

Zoals je kunt zien op de namaak Louis Vuitton Speedy Monogram tas hieronder, is het Monogram patroon niet symmetrisch. De rij aan één zijde eindigt met een halve cirkel en aan de andere zijde met een volle quatrefoil bloem.

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

Het Monogram patroon links en rechts van de rits moet ook altijd symmetrisch zijn. Net als een spiegelbeeld. Dit is de makkelijkste manier om een namaak Louis Vuitton Monogram tas te herkennen. Dus vraag altijd om een foto van bovenaf.

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

Louis Vuitton is trots op zijn LV logo en zal deze niet afsnijden in de hoeken. Echter, er zijn een aantal originele (vintage) modellen die een afgesneden LV logo hebben. Echter, dit is zeer zeldzaam en zeker niet de regel!

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

De Louis Vuitton Speedy tas is gemaakt van één stuk leer dat rondom de tas is gestikt zonder naden op de onderkant.  Hierdoor is de LV logo aan een kant van de Louis Vuitton Speedy tas ondersteboven. Let wel: Sommige vintage Louis Vuitton Speedy tassen hebben dat niet!

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

stiksels

De stiksels op een originele Louis Vuitton artikel zijn handmatig (!) met zorg geplaatst en dat zou je moeten zien! Op de leren tag, waar de handvatten op zijn gestikt, dienen 5 stiksels te zitten. De “5 stiksels regel” is van toepassing ongeacht de maat van de Louis Vuitton Speedy tas. Echter, op de meeste regels zijn ook uitzondering en dit geldt voor sommige vintage Louis Vuitton Speedy tassen. Die hebben namelijk geen 5 stiksels op de tab!

Hoewel de leren tag op de meeste goede replica’s is gestikt met 5 stiksels, zijn de stiksels vaak slordig en/of hebben niet de juiste kleur. Een originele Louis Vuitton tas heeft mosterd gele stiksels en niet lichtgeel, zoals je kunt zien op de foto van de namaak Louis Vuitton Speedy Monogram tas hieronder.

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

handvatten

De handvatten van een originele Louis Vuitton Speedy tas zijn gemaakt van Vachetta leer (onbehandeld koe leer) die na verloop van tijd donkerder worden. Dit proces heet “patina”. Zelfs als je de Louis Vuitton tas niet gebruikt, zullen de handvatten patina worden! Aan de binnenkant van de handvatten van een originele Louis Vuitton Speedy tas moet een donker bordeaux rode lijn zijn, die, net als de handvatten zelf, na verloop van tijd donkerder wordt. Echter, de meeste namaak Louis Vuitton tassen hebben een meer lippenstift rode lijn die niet donkerder wordt. Houd er rekening mee dat sommige goede namaak Louis Vuitton tassen nu een patina look (!) hebben om de tassen meer echt te laten lijken.

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

heat stamp op de leren flap 

Aan de smalle kant van een originele Louis Vuitton Speedy tas zit een leren flap met daarop een heat stamp. De heat stamp bestaat uit de letter “R” in een cirkel, daaronder “Louis Vuitton Paris” en daar weer onder in kleine letters “made in ..”. Louis Vuitton heeft een zeer specifieke lettertype. Zo is de letter “O” heel rond en de bovenste halve cirkel van de letter “S” is kleiner dan de onderste halve cirkel. De lettertype van de heat stamp is echter anders dan op het hardware! Hierover later meer.

Aan de V stiksels op de leren flap kan je makkelijk een namaak Louis Vuitton Speedy tas herkennen. Deze hebben namelijk vaak een korte V stiksel, terwijl originele Louis Vuitton tassen een langere V stiksel hebben die bijna de letter “R” in de cirkel aanraakt.

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

De maat van de Louis Vuitton Speedy tas (25, 30, 35, 40, 45) is gedrukt op de achterkant van de leren flap. De meeste namaak Louis Vuitton Speedy tassen hebben dat niet en als ze dat wel hebben, dan is de maat niet gedrukt maar gewoon erop geschilderd. Let ook op de structuur van de achterkant van de leren flap. Zoals je kan zien op de foto van de namaak Louis Vuitton Speedy tas hieronder is de structuur heel anders die van de originele. Houd er echter rekening mee dat sommige vintage Louis Vuitton Speedy tassen niet de maat van de tas op de achterkant van de leren flap hebben gedrukt.

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

hardware

Het hardware van originele Louis Vuitton tassen is vaak gemaakt van brass metal (een mengeling  van koper en zink). De brass metal krijgt na verloop van tijd een brons kleurige gloed, welke wordt veroorzaakt door oxidatie (lucht), en geeft een groene gloed rondom af. Op de foto van de originele Louis Vuitton Speedy tas hieronder kun je zien hoe brass metal na oxidatie eruit ziet.

Namaak Louis Vuitton tassen hebben doorgaans een goudkleurige metalen of plastieken basis, die na verloop van tijd niet donkerder wordt. Helaas is de kwaliteit van het hardware moeilijk te zien op een foto. Vooral wanneer de Louis Vuitton tas vrij nieuw is. Echter, bijna alle namaak Louis Vuitton tassen hebben een te gele hardware. Let daar goed op, want de kleur van het hardware kan je echt helpen om te bepalen of een Louis Vuitton tas echt of nep is.

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

Originele Louis Vuitton studs, zelfs de kleintjes, hebben “Louis Vuitton” erin gegrafeerd. De gravering moet gedetailleerd en fijn zijn. Graveringen op namaak Louis Vuitton tassen zijn vaak een stuk dikker en slordig. Zoals ik al aangaf is de lettertype op het hardware anders dan op de heat stamp. Zo is de letter “0” van de gravering veel ovaler dan op de heat stamp.  “0” in plaats van “O”. Houd er rekening mee dat sommige vintage Louis Vuitton Speedy tassen GEEN “Louis Vuitton” op de studs hebben gegraveerd!

voering

Originele Louis Vuitton Speedy tassen hebben een honingbruine katoenen canvas voering en een netjes gestikte binnenzak. De voering moet één zijn met de buitenkant. Het is niet de bedoeling dat je de binnenvoering en de buitenkant uit elkaar kan trekken! De binnenkant van de binnenzak van een originele Louis Vuitton tas dient plastiekachtig aan te voelen. Houd er rekening mee dat sommige vintage Louis Vuitton Speedy tassen dat niet hebben!

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

Louis Vuitton date codes

ALS een Louis Vuitton Speedy tas een date code heeft, dan moet u die kunnen vinden achter de binnenzak op een leren label aan de achterzijde van het handvat. Ik wil wel benadrukken dat als een Louis Vuitton artikel geen date code heeft, dat NIET betekent dat deze nep is!

De leren label waar de date code op staat moet een ovale vorm hebben en zijn vastgemaakt met een kleine stud met (in de meeste gevallen) “Louis Vuitton” op gegraveerd. Zoals je kunt zien op de foto van de neppe date code hieronder, is de label te lang, de kleur is te licht, de kleur van de stud is te geel en de letters en cijfers van de date code zijn te dicht naast elkaar gedrukt. Daarnaast is de binnenkant van de voering donkerbruin in plaats van honingbruin.

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

Als een Louis Vuitton artikel is geproduceerd vóór 1980, dan zou het artikel geen date code moeten hebben! Louis Vuitton date codes zijn namelijk pas geïntroduceerd in het begin van de jaren ’80.

De eerste Louis Vuitton date codes uit het begin van de jaren ’80 hebben 3 of 4 cijfers, die staan voor de maand en het jaar waarin het artikel is geproduceerd. Aan het eind van de jaren ’80 zijn er twee letters na de 3 of 4 cijfers gevoegd, die staan voor de plaats (“Made in” stempel) waar het artikel is geproduceerd.

In het begin van de jaren ’90 heeft Louis Vuitton weer een verandering doorgevoerd en heeft de 4 cijfers (3 cijfers is geen optie meer) een andere betekenis gegeven. De EERSTE en DERDE cijfer staan voor de maand en het TWEEDE en het VIERDE cijfer staan voor het jaar waarin het artikel is geproduceerd. De twee letters vertegenwoordigen nog steeds de plaats waar het artikel is geproduceerd. Deze formule geldt voor alle Louis Vuitton artikelen welke zijn geproduceerd in het begin van de jaren ’90 tot eind 2006.

De huidige betekenis (vanaf 2007) van de Louis Vuitton date codes is weer een beetje anders. De eerste twee letters staan nog steeds voor de plaats waar het artikel is geproduceerd. Echter, de EERSTE en DERDE cijfers staat nu voor de week en de TWEEDE en VIERDE cijfer voor het jaar waarin het Louis Vuitton artikel is geproduceerd.
how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

Dus als je nu bijvoorbeeld de date code SP 1907 tegenkomt, dan kan je met behulp van bovenstaande schema’s achterhalen dat de Louis Vuitton artikel is geproduceerd in Frankrijk (“Made in France”) in oktober 1997. Of als je bijvoorbeeld de date code FA 1029 tegenkomt, dan weet je nu dat de Louis Vuitton artikel is geproduceerd in Italië ( “Made in Italy”) in de 12e week van 2009.

Ik wil je erop attenderen dat de meeste goede Louis Vuitton replica’s een date code hebben en dat het hebben of niet hebben van een date code helaas niets betekent!

Als de Louis Vuitton artikel wel een date code heeft, let er dan op dat de “Made in” heat stamp overeenkomt met de letters in de date code! Ik wil je er echter wel op attenderen dat originele Louis Vuitton artikelen tegenstrijdige date codes kunnen hebben. Dit kan worden veroorzaakt als een Louis Vuitton artikel in een land is geproduceerd en in een ander land is gerepareerd. Louis Vuitton herhaalt namelijk nooit date codes, maar voegt een nieuwe toe na reparatie.

verpakking

1) Originele Louis Vuitton tassen hebben NOOIT plastic gewikkeld rond de handvatten. Designer tassen die worden geleverd met een plastic rondom de handvatten zijn vaak replica’s.

2) Originele Louis Vuitton tassen hebben een tag, maar deze worden in de binnenzak van de tas of in de stofzak geplaats en NOOIT bevestigd aan de tas zelf met een plastiek draadje.

3) Originele Louis Vuitton tassen worden niet verkocht met een (geel) authenticiteit kaart!

real-vs-fake-louis-vuitton-monogram-speedy-bag

 

Bedankt voor het lezen van mijn “Hoe herken ik een namaak Louis Vuitton Monogram Speedy Tas” blog! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Als laatste tip wil ik je meegeven: Als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, dan zal het waarschijnlijk ook zo zijn. Dus gebruik je gezonde verstand. Wil je meer mensen behoeden dat zij ongewild een namaak kopen? Deel de informatie hieronder dan met je vrienden!

image

 

Laat een reactie achter

je zou log in een reactie plaatsen.