Louis Vuitton Neverfull Damier Tas… Echt of Nep?

image2.jpg

In deze “Hoe herken ik een namaak..” review zal ik uitleggen hoe je het verschil kan zien tussen een neppe en een echte Louis Vuitton Neverfull Damier tas. Door op de onderstaande real vs fake foto’s te klikken, kun je de foto’s beter bekijken.

Wil je zeker zijn dat het designer fashion item dat je bezit of wilt kopen via bijvoorbeeld Marktplaats of eBay origineel is? Klik dan hier.

algemeen

.

1) De Louis Vuitton Neverfull Damier tas wordt alleen geproduceerd in Azur (beige met blauw) en in Ebene (bruin) en NOOIT in Graphite (zwart/grijze versie). Dus als je een advertentie ziet waar de verkoper een 100% originele Louis Vuitton Neverfull Damier Graphite tas aanbiedt, dan is deze 100% nep!

2) Louis Vuitton Neverfull Damier tassen zijn verkrijgbaar in drie maten;

  • PM (lengte 28 cm x hoogte 22 cm x diepte 13 cm)
  • MM (lengte 32 cm x hoogte 29 cm x diepte 16cm )
  • GM (lengte 39 cm x hoogte 32 cm x diepte 20 cm)

 

3) De binnenkant van de Neverfull Damier tas is gemaakt van gecoate canvas. De binnenkant van de Ebene is altijd rood en van de Azur is altijd beige. En dient altijd één te zijn met de buitenkant. Het is niet de bedoeling dat je de binnenkant en de buitenkant los van elkaar kan trekken. Het patroon aan de binnenkant van een originele Neverfull Damier Azur tas dient licht bruin te zijn en niet geel, zoals te zien is op de namaak tas hieronder.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

De koordjes en handvatten van de Damier Azur (NIET Ebene!) zijn gemaakt van Vachetta leer (onbehandeld koe leer) die na verloop van tijd door oxidatie (lucht) donkerder wordt. Dit proces heet “patina”. Zelfs als je de Louis Vuitton tas niet gebruikt, zullen de handvatten en koordjes patina worden!

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

Een originele Louis Vuitton tas heeft een symmetrisch patroon. Dit geldt overigens voor alle Louis Vuitton artikelen!

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

heat stamp

De “Louis Vuitton Paris Made in ..” heat stamp, welke je aan de binnenkant van de Louis Vuitton Neverfull tas kan vinden, dient in drie regels gedrukt te zijn in het leer. De heat stamp op een originele Louis Vuitton artikel is nooit erop geschilderd! Boven de Louis Vuitton heat stamp moet een R in een cirkel zijn. De letters in de Neverfull Ebene zijn altijd rood en van de Azur kleurloos. Louis Vuitton heeft een zeer specifieke lettertype. Zo is de letter “O” heel rond en de bovenste halve cirkel van de letter “S” is kleiner dan de onderste halve cirkel. De lettertype van de heat stamp is echter anders dan op het hardware! Hierover later meer.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

Op de foto van de namaak Neverfull tas hieronder kan je zien dat de heat stamp is gedrukt en dat de letters rood zijn. Echter, de “made in France” lettertype is te groot en misplaatst. Daarnaast zijn de stiksels zeer slordig gezet en de kleur van de rits is veel te geel.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

hardware

Het hardware van originele Louis Vuitton tassen is vaak gemaakt van brass metal (een mengeling  van koper en zink). Echter, veel namaak Louis Vuitton tassen hebben goudkleurige metalen of plastieken basis met een goudkleurige verflaag. Helaas is de kwaliteit van het hardware moeilijk te zien op een foto. Vooral wanneer de Louis Vuitton tas vrij nieuw is. Echter, het hardware op bijna alle replica Louis Vuitton tassen is veel te geel. Let daar goed op, want de kleur van het hardware kan je echt helpen om te bepalen of een Louis Vuitton tas echt of nep is.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

Op originele Louis Vuitton studs, zelfs de kleintjes, is “Louis Vuitton” gegrafeerd. De gravering moet gedetailleerd en fijn zijn. Graveringen op neppe Louis Vuitton tassen zijn vaak een stuk dikker en dieper. Zoals ik al aangaf is de lettertype op het hardware anders dan op de heat stamp. Zo is de letter “0” van de gravering veel ovaler dan op de heat stamp.  “0” in plaats van “O”.

Louis Vuitton date codes

De Louis Vuitton Neverfull Damier tas is voor het eerst geproduceerd in midden 2008. ALS de tas een date code heeft, dan zou je die moeten vinden op een leren (Azur: beige en Ebene: donkerbruin) tag in de rechterhoek achter de binnenzak.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

De binnenzak van een originele Louis Vuitton Neverfull Damier tas zou tot ongeveer de helft moeten kunnen worden opgetild en niet helemaal. De binnenzak van Neverfull tassen die zijn geproduceerd vóór 2007 (dus niet de Damier!) dienen wel volledig opgetild te kunnen worden.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

De date code van de Neverfull Damier bestaat altijd uit twee letters gevolgd door vier cijfers. De letters staan voor de plaats waar het artikel is geproduceerd (“Made in”).

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

De EERSTE en DERDE cijfer verwijzen naar de week en de TWEEDE en VIERDE cijfer verwijzen naar het jaar waarin het artikel is geproduceerd.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-neverfull-damier-bag

Voorbeeld: VI2008 betekent “Made in France” in de 20ste week van 2008.

Ik wil je erop attenderen dat de meeste goede Louis Vuitton replica’s een date code hebben en dat het hebben of niet hebben van een date code helaas niets betekent!

Als het Louis Vuitton artikel wel een date code heeft, let er dan op dat de “Made in” heat stamp overeenkomt met de letters in de date code! Ik wil je er echter wel op attenderen dat originele Louis Vuitton artikelen tegenstrijdige date codes kunnen hebben. Dit kan worden veroorzaakt als een Louis Vuitton artikel in één land is geproduceerd en in een ander land is gerepareerd. Louis Vuitton herhaalt namelijk nooit date codes, maar voegt een nieuw toe na reparatie.

Logo patroon

In het Damier patroon zijn meerdere “Louis Vuitton Paris” logo’s verwerkt. Zoals je kunt zien op de foto hieronder van de namaak Louis Vuitton Paris logo, zijn de lijnen te dun. Vaak is het erg lastig om het verschil te zien tussen een neppe en een echte “Louis Vuitton Paris” logo, omdat maar weinig verkopers een dergelijk foto toevoegen aan de advertentie. Wat het ook niet echt makkelijk maakt is het feit dat de “Louis Vuitton Paris” logo na enkele jaren iets kan vervagen.

image

Verpakking

1. Originele Louis Vuitton artikelen zijn NOOIT verpakt in plastic.

2. Louis Vuitton artikelen worden geleverd met een tag. Deze wordt echter in het artikel zelf bewaard en hangt niet aan een koortje aan het artikel vast.

3. Originele Louis Vuitton artikelen worden NOOIT geleverd met een (gele) authenticiteit kaart.

image

 

 

Bedankt voor het lezen van mijn “Hoe herken ik een namaak Louis Vuitton Neverfull Damier tas” blog! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Als laatste tip wil ik je meegeven: Als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, dan zal het waarschijnlijk ook zo zijn. Dus gebruik je gezonde verstand. Wil je meer mensen behoeden dat zij ongewild een namaak kopen? Deel de informatie hieronder dan met je vrienden!

image

 

Laat een reactie achter

je zou log in een reactie plaatsen.