Louis Vuitton Initials Damier Riem… Echt of Nep?

image.jpg

In deze “Hoe herken ik een namaak..” review zal ik uitleggen hoe je het verschil kan zien tussen een neppe en een echte Louis Vuitton Damier Initials riem. Door op de onderstaande real vs fake foto’s te klikken, kan je de foto’s beter bekijken.

Wil je zeker zijn dat het designer fashion item dat je bezit of wilt kopen via bijvoorbeeld Marktplaats of eBay origineel is? Klik dan hier.

 

Damier patroon

Het Damier patroon van de Louis Vuitton Initials riem moet beginnen met een halve vierkant en vanaf de volle vierkante (!), moet er op de vijfde vierkant een “Louis Vuitton Paris” logo staan. De andere “Louis Vuitton Paris” logo’s dienen steeds op iedere 10e vierkant te zitten. De “10e vierkant regel” is van toepassing op alle Louis Vuitton artikelen met een Damier print!

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-initials-damier-belt

Hoewel het patroon van de namaak Louis Vuitton Initials Damier riem hierboven begint met een halve vierkant, is de halve vierkant te klein (geen 50%, maar meer 30% van een volledige vierkant) en zit de eerste “Louis Vuitton Paris” logo op de 6e en niet op de 5e vierkant. Daarnaast dienen alle “Louis Vuitton Paris” logo te worden gelezen vanaf de linkerhoek en niet vanaf de rechterhoek, zoals te zien is op de foto van de fake Louis Vuitton Damier Initials riem hierboven.

vorm

De vorm van de hoeken van een originele Louis Vuitton Damier Initials riem moeten een beetje afgesneden zijn en niet rond of vierkant. Dit is iets wat de meeste namaak Louis Vuitton Initials Damier riemen niet hebben.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-initials-damier-belt

Gesp

De Louis Vuitton Damier Ebene (bruine versie) riem heeft een bruine matte gesp, de Louis Vuitton Damier Graphite (zwart/grijs versie) een matte zwarte gesp en de Louis Vuitton Damier Azur (beige/blauw versie) een gouden gesp. De V van de LV gesp moet beginnen in het midden van de eerste volle vierkant. Onderstaande foto’s zijn afkomstig van de officiële Louis Vuitton website, maar in het echt zijn de kleuren van de riemen een beetje anders!

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-initials-damier-belt

De achterkant van de gesp van een originele Louis Vuitton Initiales Damier riem moet drie bruine (op Ebene), zwarte (op Graphite) of gouden (op Azur) platte kop (!) schroeven hebben en er zit nooit een gravering met “Louis Vuitton “of iets dergelijks op de achterkant van de gesp! Bij namaak Louis Vuitton riemen worden vaak kruiskopschroeven gebruikt. Kruiskopschroeven worden overigens vaak bij namaak artikelen gebruiken, maar praktisch nooit bij originele high end designer artikelen.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-initials-damier-belt

Zoals je kunt zien op de foto hierboven heeft de namaak Louis Vuitton Initial Damier riem zilverkleurige kruiskopschroeven en “Louis Vuitton” gegraveerd op de achterkant van de gesp.

achterkant leer

De kleur van het leer aan de achterzijde van de Louis Vuitton Initial Damier riem in de versie Graphite is zwart, van de Ebene donkerbruin en de Azur beige. In het midden moet een “Louis Vuitton Paris, made in…” heat stamp zijn. Let wel: Sommige originele Louis Vuitton riemen, waaronder de reversible (omkeerbare) riemen, hebben de heat stamp niet in het midden van de riem zitten.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-initials-damier-belt

Aan de achterzijde van een originele Louis Vuitton Damier Initials riem zou ook de maat (cm | inch) moeten staan en daarboven een Louis Vuitton serienummer. Dit serienummer is een internationaal bekend referentienummer, welke te vinden is op de officiële Louis Vuitton website.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-initials-damier-belt

date code

ALS de Louis Vuitton Damier Initials riem een date code heeft, dan zou je die moeten vinden op de achterzijde van de riem in de buurt van de gaten. Houd er rekening mee dat niet alle Louis Vuitton artikelen een date code hebben en dat het hebben of niet hebben van een date code helaas niets betekent! Meer informatie over de Louis Vuitton date codes vind je hier.

how-to-spot-a-fake-louis-vuitton-initials-damier-belt

 

 

Bedankt voor het lezen van mijn “Hoe herken ik een namaak Louis Vuitton Damier Initials riem” blog! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Als laatste tip wil ik je meegeven: Als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, dan zal het waarschijnlijk ook zo zijn. Dus gebruik je gezonde verstand. Wil je meer mensen behoeden dat zij ongewild een namaak kopen? Deel de informatie hieronder dan met je vrienden!

image

Laat een reactie achter

je zou log in een reactie plaatsen.