Hermès H Riem… Echt of Nep?

image6.jpg

In deze “Hoe herken ik een namaak..” review zal ik uitleggen hoe je het verschil kan zien tussen een neppe en een echte Hermès Constance riem (met H gesp). Door op de onderstaande real vs fake foto’s te klikken, kun je de foto’s beter bekijken.

Wil je zeker zijn dat het designer fashion item dat je bezit of wilt kopen via bijvoorbeeld Marktplaats of eBay origineel is? Klik dan hier.

 

Leer

Hermès Constance riemen zijn altijd dubbelzijdig met aan elke kant een andere kleur en leerafwerking! Als je ooit een Constance riem met aan beide kanten dezelfde leerafwerking of kleur ziet, dan is de riem nep!

how-to-spot-a-fake-hermes-constance-h-belt

De meest gebruikte leer combinatie is aan de ene kant Togo leer (is heel gedetailleerd en boterzacht) en aan de andere kant box kalfleer (is glad en heeft een glanzende effect). Beide soorten zijn gemaakt van kalfsleer, maar hebben een andere afwerking.

how-to-spot-a-fake-hermes-constance-h-belt

Helaas is het erg lastig om een namaak Togo leer te herkennen op een foto. Hou in gedachten dat Hermès alleen gebruik maakt van de beste kwaliteit leer en als een nieuwe riem daar in jouw ogen niet aan voldoet, dan zou ik geen risico nemen en op zoek gaan naar een andere.

H gesp

Originele Hermès H gespen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen (mat, glanzend, geborsteld, gekleurd, goud (verguld) en zilver (gemaakt van palladium). Aan de bovenzijde van een originele Hermès H gesp moet “Hermès” zijn gegraveerd. Recente modellen hebben ook een koppeltekens (-) aan beide zijden van het woord “Hermès” gegraveerd. Let erop dat de gravering klein, fijn en goed leesbaar is. Namaak Hermès H gespen hebben meestal wel het woord “Hermès” gegrafeerd, maar de gravering is meestal dik en te diep. Originele goudkleurige H gespen hebben een goudmarkering naast de “Hermès” gegraveerd en NOOIT een 18K gravering! Als je een Hermès H gesp tegenkomt met een 18K gravering, dan is het zeker een namaak!

how-to-spot-a-fake-hermes-constance-h-belt   

Het merendeel van de H gespen hebben een matte achterzijde. H gespen die zijn geproduceerd in de laatste jaren(!) hebben eveneens de woorden “Made in France” op de achterkant van de gesp gegraveerd.

how-to-spot-a-fake-hermes-constance-h-belt

year stamp 

Hermès maakt sinds 1945 gebruik van year stamps (jaar markering). Op alle Hermès Constance riemen zou één letter in het leer moeten zijn gedrukt en afhankelijk van het productiejaar in een geometrische vorm (een cirkel of een vierkant).

how-to-spot-a-fake-hermes-constance-h-belt

De year stamp op de foto hierboven heeft de letter P in een vierkant. Zoals je kunt zien in het schema hieronder is deze riem geproduceerd in 2012 (photocredit: www.myclosetblog.com).

how-to-spot-a-fake-hermes-constance-h-belt

maat

Aan een zijde van een originele Hermès riem (meestal de kant met de meeste structuur) dient de maat van de riem te zijn gedrukt. Hermès riem maten zijn altijd in cm (85, 90, 95, etc). Dus als je een Hermès riem tegenkomt met de maat in inches zoals bijvoorbeeld 100/38, dan is de riem zeker nep!

heat stamp

Op een van de omkeerbare zijden (meestal de kant met de meeste structuur zoals Togo) van een originele Hermès Constance riem zit een “Hermès Paris made in France” heat stamp. De heat stamp moet duidelijk leesbaar zijn. Hermès Constance riemen die zijn geproduceerd rond 1999 en later hebben een kleurloze heat stamp. Hermès Constance riemen die zijn geproduceerd vóór 1999 hebben een gouden (met goudkleurige gesp) of zilveren (met zilverkleurige gesp) heat stamp.

how-to-spot-a-fake-hermes-constance-h-belt

stiksels

Hermès is een merk met status en dat zou je moeten kunnen afzien aan het artikel. Alle stiksels zijn hand gestikt en dienen netjes te zijn. Op de bovenste foto hieronder van de namaak Hermès Constance riem kan je zien dat er een aantal stiksels ontbreken en op de middelste foto kan je zien dat de stiksels veel te groot zijn.

how-to-spot-a-fake-hermes-constance-h-belt

doos

Een originele Hermès Constance riem wordt geleverd in een oranje vierkant doos die bijna leerachtige dient aan te voelen. Aan de zijkant van de deksel dient in kleine letters “Made in France” met een kleine zwarte stip te staan. Veel namaak Hermès dozen hebben een print of markering aan de binnenkant van de doos. Originele Hermès dozen hebben dat niet.

 

 

Bedankt voor het lezen van mijn “Hoe herken ik een namaak Hermès Constance riem” blog! Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Als laatste tip wil ik je meegeven: Als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, dan zal het waarschijnlijk ook zo zijn. Dus gebruik je gezonde verstand. Wil je meer mensen behoeden dat zij ongewild een namaak kopen? Deel de informatie hieronder dan met je vrienden!

image

 

 

Laat een reactie achter

je zou log in een reactie plaatsen.